Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Strax före den första sprängningen 14 januari. Foto: Hans Ekestang

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Ett år i text och bild

Den femte december har det gått ett år sedan vi startade bygget. Ett intensivt år för alla, inte minst för trafikanter och närboende. Se året i bilder och läs vad projektledningen minns bäst från året som gått.

Vad minns Trafikverkets projektledning bäst från året som gått?

 

Åse Wallin, projektledare:
- De första sprängningarna var minnesvärda. Vi sprängde precis bredvid väg 222 och några gånger påverkades trafiken eftersom vi fick stänga av vägen längre är planerat. Då fick vi många frågor om hur det kunde ske och vi fick förklara oss både i media och på vår webbplats.

 

 

 

 

 

Fredrik Fogel, produktionsledare:
- En ny aktör på svenska marknaden tillsammans med de svårigheter som kom med pandemin gav oss stora utmaningar i produktionsplaneringen. En bra dialog med entreprenören och en öppenhet mot processen har gett oss bra förutsättningar för det fortsatta byggandet.

 

 

 

 

Anders Spåls, brospecialist:
- Ett omtumlande år med den pågående pandemin som överskuggar vardagen, men i projektet har vi trots det hittat vägar i både samarbete och i produktionen att sätta full fart mot säker och robust framdrift. Känner både ödmjukhet och stolthet att vara med att få överlämna en så betydande och fin produkt till medborgarna på sikt och för varje dag jag är här på plats så växer respekten och förståelsen för det fina landskap vi har runt omkring oss. Den nya anläggningen blir som hand i handske på platsen när även de befintliga broarna renoveras och förädlas till gång- och cykelbro och väg för lokaltrafik.