Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

sprängning

Foto: Hans Ekestang

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Första salvan sprängd för nya Skurubron

I dag, tisdagen den 14 januari, gjordes den första sprängningen för den nya Skurubron. – Det känns bra att vi är igång med byggandet, säger Åse Wallin, projektledare på Trafikverket.

Sprängningarna för den nya bron kommer att pågå under hela 2020. Det innebär att trafiken över bron kommer att stoppas på fasta tider när det sker sprängningar, klockan 10:00 och 14:00 måndag till torsdag samt klockan 10:00 på fredagar. Trafiken kan då stå still i upp till tio minuter.

Senare under våren, mellan maj och september, kan det även förekomma sprängningar klockan 19:30 måndag till torsdag.

– Vi är medvetna om att arbetet kan uppfattas som störande av boende i närområdet samt av trafikanter som påverkas när trafiken stoppas. Vår ambition är dock alltid att störa så lite som möjligt, säger Åse Wallin.

Den nya bron beräknas öppna för trafik hösten 2022. Då startar arbetet med att bygga om den nuvarande Skurubron till en gång- och cykelväg samt lokalgata. Den ombyggnaden är klar hösten 2024.

sprängning vid Skurubron
Första sprängningen vid trafikplats Skuru vid Skurubron.Foto: Hans Ekestang