Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Foto: Jenny Frejing

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Säkrare gång- och cykelväg över Skurubron

Det är trångt på gång- och cykelvägen över Skurubron. För att göra den säkrare för alla kommer vi att sätta ut farthinder. Det innebär att cyklister och mopedister måste sänka farten på bron för att kunna passera.

Det är många som ska samsas om samma yta gång- och cykelvägen över Skurubron. Efter sommaren tycks antalet cyklister och mopedister ha ökat och många har hört av sig till Trafikverket med önskemål om en säkrare passage.

- Trafiksäkerheten är en viktig fråga och därför har vi, i samarbete med polisen och Nacka kommun, beslutat att sätta upp farthinder på gång- och cykelvägen för att cyklister och mopedister ska sänka farten, säger Fredrik Fogel på Trafikverket.

Genomförs snart

Vi kommer också att sätta upp skyltar som påminner om farthindren och som betonar vikten av att sänka farten när man passerar över bron.

- Vi hoppas att alla tar sitt ansvar och sänker farten över bron så alla känner sig trygga när de passerar, oavsett om man går eller färdas på hjul över bron, säger Fredrik Fogel.

Det rör sig inte om att bygga fartgupp på cykelvägen utan det kommer att sättas upp avsmalnande hinder som gör att cyklister/mopedister måste sänka farten för att komma igenom. 

Säkerhetsåtgärderna kommer att genomföras så fort det är möjligt, förhoppningsvis inom fyra veckor om allt går som planerat.

Sedan i slutet av november 2019 är den södra gång- och cykelbanan över bron permanent stängd på grund av bygget av den nya Skurubron. Därför finns numera bara en gång- och cykelbana över bron där all gång- och cykeltrafik ska samsa om utrymmet.