Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Foto: Fredrik Fogel

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Vi bygger hela sommaren

Bygget av den nya Skurubron kommer att pågå hela sommaren. Nu byggs brostöden som den nya bron ska vila på. Dessutom kommer broarna över Bastusjön att renoveras.

Det är full aktivitet i bygget av den nya Skurubron. Arbete kommer att pågå hela sommaren och det innebär att vi kommer att utföra bullrande arbeten som kan uppfattas som störande.

Vi spontar vid vattnetFoto: Fredrik Fogel

Precis som tidigare kommer också trafiken att stoppas vid bestämda tider, både för trafiken på väg och båttrafiken i Skurusundet.


Nu syns dessutom allt mer av verksamheten och det finns flera stora maskiner som jobbar inne på arbetsområdet.

Projektledare Åse Wallin 

Åse Wallin är Trafikverkets projektledare och hon berättar om de betongarbeten som pågår nere vid vattnet:

- Efter att ha schaktat och grävt i sex månader har vi äntligen kommit så långt att vi kan börja med betongarbeten för den nya bron, och i höst kommer alla som passerar bygget tydligt att se den nya bron ta form.

I sommar kommer också arbetet igång med att renovera broarna över Bastusjön nära trafikplats Skuru. Trafikverket har valt att göra detta arbete nu för att minska risken för trafikpåverkande arbeten längre fram.

Senare i höst kommer själva stålbron, som fraktas på båt från Italien. Bron kommer i delar och ska sedan svetsas ihop innan den ska upp.