Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Foto: Jon Hillström

Nu fortsätter vi renoveringen av bron över Bastusjön

Efter vinteruppehållet fortsätter vi nu att renovera bron över Bastusjön på väg 222 vid trafikplats Skuru. Vecka 17, med start den 26 april, påbörjas nästa renoveringsetapp som innebär att trafiken kommer att förflyttas i sidled.

Trafikomläggningen i sidled innebär att trafiken leds över på den södra delen av bron, för att arbetet ska kunna utföras på den norra sidan. Det kommer dock att vara lika många körfält öppna som vanligt.

Påfart påverkas

Påfarten upp på väg 222 från Skuru in mot staden kommer att vara kvar men kommer att gå parallellt med brons kantbalk och ledas in i trafiken närmare Stockholm. Påfarten kommer att ligga i detta läge i cirka två månader, till och med juni. I sommar, under juli månad, och i höst kommer ytterligare två trafikomläggningar att genomföras. Vi beräknar att hela renoveringen är klar i slutet av 2021.

Syftet med renoveringen är att förstärka broarna med kolfiber och öka dess livslängd. Arbete kommer att göras både på brons ovansida och på undersidan av bron.

Så här såg det ut i höstas när vi renoverade bron över Bastusjön.Foto: Fredrik Fogel