Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Foto: Trafikverket, Thomas Darholm

Sommarens arbete och fortsättningen

I sommar kommer vi bland annat att arbeta inne i den montagehall som vi just nu bygger upp vid trafikplats Skuru söder om den befintliga Skurubron. Där inne ska den nya bron växa fram.

I dagarna kommer närboende och företag runt bygget av den nya Skurubron att få ett informationsblad i postlådan. I det berättar vi bland annat att vi under hela sommaren kommer att arbeta inne i montagehallen under en stor del av dygnet. Det kommer också att förekomma helgarbete.

Inne i montagehallen monterar vi ihop ståldelarna som ska bli den nya Skurubron. Bron kommer sedan att skjutas ut bit för bit över sundet, det är det som vi kallar lanseringen av bron. Under sommaren kommer det också att genomföras ytterligare trafikomläggningar strax öster om den befintliga Skurubron. Det innebär att vi flyttar trafiken i sidled men det kommer fortfarande att vara lika många körfält öppna.

Arbete efter sommaren

Vi ska också bygga om trafikplatserna Skuru och Björknäs. Det gör vi för att anpassa trafikplatserna och lokalvägar till den nya Skurubron som har ett annat läge än den befintliga Skurubron. Det innebär att det blir flera trafikomläggningar vid bägge trafikplatserna under resten av året och en bit in i 2022.

Arbetet i montagehallen fortsätter. I slutet av 2021 har vi lanserat en stor del av den nya bron över Skurusundet. Sommaren 2022 räknar vi med att hela bron är på plats och då startar vi slutarbetena på bron. Vi öppnar för trafik hösten 2022.