Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Störningar i samband med krossanläggning vid Mälarvägen

En krossanläggning för sprängsten har installerats vid Mälarvägen för att färdigställa arbetet med väg 267. Vi tar vara på värdefullt byggmaterial och spar miljön genom att slippa tunga materialtransporter till projektet.

Drifttider för krossanläggningen

Verksamheten pågår helgfri vardag, måndag till torsdag mellan klockan 07.00 och 18.00, samt helgfri fredag mellan klockan 07.00 och 14.00. Även vissa fredagar kan arbetet vid behov utföras fram till klockan 18.00. Verksamheten beräknas pågå till och med våren 2018.

Störningar i samband med krossverksamheten

Nackdelen med en krossanläggning är att den åstadkommer både buller och damm. Därför pågår ett aktivt arbete avseende arbetsmiljö samt miljöfrågor i samband med krossverksamheten. För att vara säkra på att vi håller oss inom de föreskrivna nivåerna för bullernivån har vi genomfört externa akustiska mätningar. Dessa visar att krossverksamheten inte överskrider gränsvärden för buller. Krossanläggningen hörs dock av närboende.

Sprinkleranläggning

Med sprinkleranläggning vattnar vi anläggningen varje gång vi krossar och undviker på så sätt problem med damm.

Vill du veta mer?

Vi hoppas att du som bor nära arbetsplatsen har förståelse för de störningar som kan uppstå.

Har du några frågor angående krossningsverksamheten så är du välkommen upp till Svevias platskontor vid Katrinedal 12. Följ skyltar med texten "Platskontor Svevia".