Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Trafikomläggning och bullrande nattarbete vid Båtmanstorp

Under tiden måndag 28 maj fram till torsdag 21 juni kommer vi att spränga vid bergsskärningen på väg 267 mellan Mälarvägen och Överby. Trafiken vid Båtsmanstorp leds tillfälligt om. Vi spränger för att bygga en ny gång- och cykelbro över Rotebroleden.

Arbetet utförs på fyra helgfria vardagar i veckan mellan klockan 22.00 och 05.00. Övrig tid på dygnet trafikeras väg 267 mellan Mälarvägen och Överby som vanligt. Endast en sprängning om dagen kommer att ske och tidpunkten för denna är klockan 22.00.

Vi spränger sent på kvällen för att berget är poröst vilket kan innebära att större stenblock rasar ut på vägbanan. Vi arbetar kvällar och nattetid för att kunna hålla en hög säkerhet på vägen eftersom trafikmängden minskar.

Stora stenblock sönderdelas efter sprängningen

Stenblocken, som efter sprängningen är så pass stora att de inte kan lyftas bort från vägen omgående, måste knackas sönder för att kunna lastas på lastbilar. Arbetet utförs med en maskin med ett ljuddämpande aggregat, men framkallar buller. Mindre stenar transporteras bort och tas omhand under dagtid.

Vi gör allt för att minska bullernivån vid våra arbeten och bullermätningar kommer att genomföras kontinuerligt.

Så här leds trafiken om på väg 267, Rotebroleden, vid Båtsmanstorp, 3 sidor (pdf, 1,92 MB, öppnas i nytt fönster)