Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

De tre nya trafikplatserna längs med Rotebroleden heter från Stäket mot Rotebro trafikplats Allmänningen, trafikplats Klubbacken och trafikplats Överby.

De tre nya trafikplatserna längs med Rotebroleden heter från Stäket mot Rotebro trafikplats Allmänningen, trafikplats Klubbacken och trafikplats Överby.

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Nu säger vi trafikplats Klubbacken!

Nu är det dags att kalla de tre nya trafikplatserna längs med Rotebroleden vid deras rätta namn. Bland annat talar vi nu om trafikplats Klubbacken vid den nya planskilda korsningen mellan väg 850, Mälarvägen och väg 267, Rotebroleden.

Redan under förra våren bestämdes vad de tre nya trafikplatserna längs med väg 267 ska kallas. För att inte skapa förvirring bland trafikanter med tanke på trafikomläggningarna som var nödvändiga i samband med ombyggnaden av korsningen Rotebroleden/Mälarvägen har vi använd beteckningen trafikplats Mälarvägen. Men dess rätta namn är alltså trafikplats Klubbacken. Trafikplats Klubbacken som ligger vid gränsen mellan Sollentuna och Upplands Väsby kommuner, har nyss blivit färdigställd.

Trafikplatsen vid den nya planskilda korsningen Rotebroleden och Mälarvägen heter Klubbacken.

Samtidigt som trafikplats Klubbacken togs i bruk har vi byggt klart den nya trafikplatsen vid Järfälla kommuns blivande verksamhetsområde. Denna trafikplats har fått namnet Allmänningen.

Sedan en tid tillbaka är den tredje nya trafikplatsen längs med Rotebroleden klar som ligger i Sollentuna kommun och heter trafikplats Överby.

Därför namnsätter vi våra trafikplatser

Vi namnsätter våra trafikplatser för att trafikanter ska veta var de befinner sig. Det är också en hjälp och en referenspunkt för bland annat räddningstjänsten.

Här kan du läsa mer om namnsättningen av de nya trafikplatserna vid Rotebroleden.