Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

En bil kör på väg 57.

Väg 57 söder om Järna.

Ombyggnaden av väg 57 startar först 2023

Upphandlingen av entreprenören som ska bygga om väg 57, på uppdrag av Trafikverket, tar längre tid är beräknat. Vi planerar därför för byggstart i mars 2023. Planen ligger fast om själva ombyggnaden men byggstarten blir senare.

Vi arbetar nu för byggstart i mars 2023 och har stor förståelse för att ombyggnaden av vägen är viktig för dig som bor i området eller kör på vägen dagligen.

Att bygget startar 2023 innebär att trafikpåverkan under byggtiden blir under åren 2023–2025.

Den nya tidplanen beror på att vi endast fick in ett anbud under upphandlingen tidigare i år. Vi behöver därför gå ut på nytt till marknaden vilket tar tid. Vi har även beslutat att göra om villkoren för upphandlingen för att få in fler och bättre anbud.

Mer om upphandlingen

Under våren och sommaren har vi haft en upphandling ute om ombyggnaden av väg 57 men den resulterade tyvärr inte i ett kontrakt. Det berodde på att vi endast fick in ett anbud.

Vi planerar nu att göra en ny upphandling och att förändra formen på kontraktet. Denna gång kommer vi att handla upp en entreprenör som ska bygga en så kallad utförandeentreprenad. Det innebär att vi först tar fram en bygghandling som entreprenören ska använda.

Vägen byggs om för ökad säkerhet

Ombyggnaden av väg 57 innebär att vi höjer vägens standard, exempelvis genom att bygga bredare körfält och förbättra siktförhållanden. Vi kommer även att förbättra trafiksäkerheten för gång- och cykeltrafikanter.

Vägsträckan som vi ska bygga om används av många arbetspendlare som ska till Södertälje eller vidare till Stockholm. Här kan du läsa om ombyggnaden av vägen.