Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Uppdaterad tidplan för omtaget med sträckan Eknäs–Salmunge

I augusti 2019 tog vi beslut om att ta fram en ny lösning för sträckan Eknäs–Salmunge på väg 77. Vi håller på att utreda alternativa korridorer söder om Rimbo. Här berättar vår projektledare om arbetet.

Sträckan Eknäs–Salmunge är den andra etappen som vi planerar att bygga om mellan länsgränsen och Rösa på väg 77. Planförslaget var ute på samråd sommaren 2019 men vi beslutade sedan att ta fram en ny lösning.

– Anledningen till omtaget är att vi har lyssnat på de synpunkter som framförts och tillsammans med vår egen utredning på sträckan Eknäs–Salmunge, på väg 77, kommit fram till att det sannolikt finns ett bättre alternativ som kan vara betydligt mer gynnsam för de boende och kommunen, säger Alexander Dufva, projektledare.

Det är vår konsult Afry som genomför uppdraget att komplettera den tidigare lokaliseringsutredningen med ett större område söder om Rimbo och även titta på de förslag som kommit in. Det är viktigt att hitta en lösning som kan bli bra för de boende, naturen och trafiksäkerheten. Vi planerar att presentera ett nytt eller förändrat förslag till korridor under 2021.

– Fram till årsskiftet kommer Trafikverket med hjälp av vår konsult Afry att utreda alternativa korridorer söder om Rimbo. I höst planerar vi att genomföra formella samråd om de olika korridorerna, för att i början av 2021 kunna göra ett ställningstagande om vilken korridor som ska genomföras, säger Alexander Dufva.

Samråd för allmänheten under 2021

När vi har valt korridor påbörjar vår konsult den mer detaljerade samrådshandlingen för den valda korridoren. Under 2021 planerar vi att genomföra nya samråd för allmänheten.

Grov tidplan för arbetet

  • Januari 2020 – Arbetet startade med att identifiera nya korridorer söder om Rimbo
  • Hösten 2020 – Formella samråd av utredda korridorer
  • I början av 2021 – Ställningstagande om vald korridor
  • 2021 – Samrådsmöten med allmänheten
Uppdaterad karta som visar det ungefärliga området som ingår i utredningsområdet.  

Klicka här för större karta.