Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Bildäck som provisoriskt krockskydd på det skadade mittbarriärselementet

Bildäck som provisoriskt krockskydd på det skadade mittbarriärselementet.

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Arbete i rusningstrafik ska inte förekomma

Ett arbete som bestod i att byta ett krockskydd och skadade mittbarriärselement, orsakade köer i rusningstrafiken. Skadorna uppkom efter en olycka som inträffade på väg 222 i vintras, sträckan Insjön - Mölnvik.

Det är viktigt för trafiksäkerheten att reparera dessa delar så snart som möjligt. Men att göra detta i rusningstrafik som skedde måndagen den 7 mars var ett synnerligen olyckligt val av tidpunkt. Trafikverket har påtalat för entreprenören att den här typen av arbeten absolut inte får utföras denna tid vilket de nu är medvetna om.

På dagarna kommer det i det fortsatta arbetet pågå punktinsatser på sträckan som påverkar trafiken. Trafikverket har valt att öppna upp för trafik i fyra filer istället för två för att uppnå bästa möjliga framkomlighet. I vanliga fall hade det bara varit två öppna körfält eftersom arbetet pågår hela tiden.

Vidare kommer arbete med att bygga ett östgående kollektivtrafikkörfält att inledas vid trafikplats Insjön för att minska köbildningen för trafik på väg ut på ön i eftermiddagsrusningen. Det kommer även att pågå arbeten under broarna vilket i viss mån kan påverka trafiken.