Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Björkviks brygga

Båtbrygga, Björkvik på Ingarö, ombyggnation

Vi håller på att renovera båtbryggan i Björkvik. Bryggan bör kunna öppnas under slutet av april. Att bryggan inte öppnar tidigare beror på det extremt höga vattnet som innebär att vi inte kan göra de sista arbetena som planerat i mars.

Båtbryggan vid Björkvik är belägen långt ut på Ingarö, Värmdö kommun. Båtbryggan består av en ångbåtsbrygga. I huvudsak trafikeras bryggan av Waxholmsbåtar, fritidsbåtar och taxibåtar.

Björkviks brygga bör kunna öppnas under slutet av april 

Vi renoverar Björkviks brygga eftersom vi under 2018 upptäckte att det fanns en akut rasrisk. Renoveringsarbetet håller på att bli klart. Det som återstår är att göra kompletterande arbetan innan bryggan kan öppnas för trafik. Bryggan bör kunna öppnas under slutet av april. Att bryggan inte öppnar tidigare beror på det extremt höga vattnet som innebär att vi inte kan göra de sista arbetena som planerat i mars.

Vi hänvisar till Stavsnäs brygga

Waxholmsbolaget är informerade och har styrt om sin trafik. Den närliggande båtklubben har vi också haft kontakt med. För all annan båttrafik hänvisar vi till Stavsnäs brygga som är den närmsta bryggan och som vi också ansvarar för på Trafikverket. Värmdö kommun är informerade.

Orsaken till avstängningen

Vid vår inspektion av bryggan i juni 2018 upptäckte vi stora briser i stenkistan som bär upp bryggans överbyggnad. Bryggans skick har försämrats mycket snabbare än vi hade beräknat vid den tidigare inspektionen 2012.

Vi inspekterar bryggan var 6:e år. Vid inspektionen 2012 kunde vi identifiera vissa skador på bryggan och planerade därför in en större reparation av bryggan som skulle starta hösten 2019. Vi såg inga akuta brister 2012. Sedan dess hade bryggan försämrats väldigt snabbt. Bryggan har ett utsatt läge i skärgården.

Översiktskarta över Långvik, Björnömalmen och Eknäs.