Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

En buss vid ett övergångsställe

E18, Arninge bytespunkt

Trafikverkets vägplan för E18, Arninge bytespunkt är fastställd och har vunnit laga kraft. Täby centrum-Arninge i Täby kommun är ett av de största handelsområdena i regionen och ett betydande centrum för hela nordostsektorn.

I takt med utbyggnader av bostäder, verksamheter och infrastruktur i området ökar också behovet av en bytespunkt som knyter samman transportsätten buss, tåg, cykel och bil.

Mot bakgrund av detta har SL, Täby kommun och Trafikverket studerat förutsättningarna för att säkerställa tillgången till hållbara kollektiva färdmedel och snabba, säkra och enkla byten för resenärerna. Trafikverket har nu tagit fram en vägplan för E18, bytespunkt i Arninge som finns att läsa under fliken "Dokument". Projektets övergripande mål är att säkerställa tillgången till hållbara kollektiva färdmedel och snabba, säkra och enkla byten för resenärerna.