Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Flygbild som visar bygget av Arninge station, över järnvägsspåren är nya gångbron klar. (Foto: Trafikverket)
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Arninge station växer fram

Bortre delen av gångbron i Arninge är nu klar. En ny bytespunkt för tåg, buss och andra resesätt växer fram i Arninge, i samarbete mellan SL, Trafikverket och Täby kommun.

Arbetet med E18 Arninge station går enligt plan. Bland annat har vi byggt klar den del av gångbron som går över järnvägsspåren och vi arbetar med att renovera E18 och Vaxholmsvägens bro över E18.

– Som det ser ut idag kan vi hålla sluttiden, slutet av 2021, säger Fredrik Emmot, Trafikverkets projektledare.
Från idag och fram till slutet av 2021 ska projektet färdigställa renoveringen av E18 och bygga färdigt gångbron.

Det återstår också arbete med kommunala vatten- och avloppsledningar, vägar, ramper, busshållplatser och en ny cirkulationsplats på väg 264, väster om trafikplats Arninge.

– Sommaren 2021 ska vi flytta tillbaka trafiken från omledningen till den nyrenoverade E18, säger Fredrik Emmot. Sedan kommer vi att ta itu med ett stort antal avslutande arbeten för att bli helt klara i slutet av 2021.


I en region som växer kraftigt är det viktigt att fler kan välja att resa hållbart. Just nu satsar SL, Trafikverket och Täby kommun stort på framtidens trafiklösningar. Läs mer här.