Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Höstens arbeten på E18, Stocksund- Arninge

Under hösten kommer det vara produktion längs hela sträckan, från Stocksund till Arninge. På E18 kommer det mest vara nattarbeten, och vid trafikplats Arninge fortsätter arbetet med den signalreglerade korsningen samt station Arninge.

Stocksund - Lahäll

Längs den här sträckan kommer nattarbeten pågå under hösten och vintern. Vi jobbar med att montera de nya ITS-systemen och sätta upp kameror. Läs mer om det här.

Lahäll - Viggbyholm

Här pågår asfalteringsarbeten nattetid. Om allt går enligt plan så är beläggningsarbetena klara till slutet av september, likaså de ombyggda kollektivkörfälten. Barriärerna från Lahäll och söder ut är nu borta, och sträckan är belyst från Lahäll till Viggbyholm.   

Viggbyholm – Arninge 

Under oktober månad kommer det pågå beläggningsarbeten nattetid mellan Viggbyholm och Arninge. De nya kollektivkörfälten längs sträckan samt den nya belysningen  planeras att vara klara i november. 

Trafikplats Arninge

Nuvarande trafiksituation kommer att vara den samma som idag i cirka två veckor till. Därefter kommer det inte gå att svänga vänster om man kommer från Arninge och ska norrut mot Norrtälje. Då föreslår vi att man väljer trafikplats Ullna om möjligt. Mer information kommer innan trafikomläggningen. 

Arninge station

Bron och busshållplatser börjar ta form och de stora arbetena som kvarstår är asfaltläggning och finplanering det vill säga plantera gräs, växter och träd. Stationen kommer att tas i bruk till vintertidtabellen.

Viktigt att tänka på när vi jobbar natt

Hastigheten är sänkt till 30 kilometer i timmen, och endast ett körfält är öppet i vardera riktning där vi jobbar natt. Detta gäller längs hela E18, så kör extra försiktgt där nattarbeten pågår.   Nattarbetena utförs mellan kl. 22.00-05.00.