Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

12 december öppnar Arninge station

Nu på söndag 12 december kan du göra snabba, säkra och enkla byten mellan buss, tåg, cykel och bil. Trafikverket har byggt klart en ny bytespunkt i Arninge i samarbete med SL och Täby kommun.

– Att Arninge får en station längs med Roslagsbanan och 18 busslinjer, kombinerat med service och handel, gör att det här verkligen blir en bytespunkt och plats att räkna med, säger Helena Sundberg, regional direktör i Stockholm.

Tillsammans med SL och Täby kommun  har vi byggt ut och förbättrat infrastrukturen för E18 med en ny bytespunkt, en ny trafikplats och säkra kollektivtrafikskörfält mellan Danderyds kyrka och Arninge station.

Arninge station är en ny effektiv bytespunkt här i nordöstra Stockholm som gör det enklare att resa hållbart och göra smidiga, snabba och säkra byten mellan buss, cykel, tåg och bil. Här finns även en handelsplats och parkeringsmöjligheter för pendlare. Tillgängligheten ger människor stora förbättringar i vardagen.

Projektledare Fredrik Emmot har varit med i projektet sedan start och säger,

– Det har varit kul och lärorikt att få vara med från ax till limpa och att resultatet blev så bra.

Nu är Arninge station och trafikplats klara, men Trafikverket fortsätter att satsa på infrastrukturen här i norrort och kommande satsningar är bland annat busskörfält mellan Täby kyrkby och Löttningetunneln i östlig färdriktning, samt busskörfält genom rondellen innan trafikplats Mossen i södergående riktning mot Arninge.

I en region som växer kraftigt och där trycket på infrastrukturen är stort är det viktigt att fler kan välja att resa hållbart  och Trafikverket arbetar för att det ska vara enkelt att resa hållbart. Arninge station är ett gott exempel på det.

Vi ser att smidiga bytespunkter är avgörande för effektivt nyttjande av kollektivtrafiken. Utvecklingen av stationer kommer därför att fortsätta att vara i fokus i regionen. Bland annat pågår utbyggnaden av Barkaby station som vi är del av, samt att vi påbörjar utredningen om hur Stockholms Central ska utvecklas efter framtidens behov.

trv_karta_211111.jpg

Kartan visar trafikflödet för bussar, bilar och tåg.