Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Risk för köer på E18 vid Arninge i sommar

Från 27 juni på kvällen till 6 augusti 2021 kommer vi att stänga av ett av två körfält på E18 vid Arninge för att kunna byta ut vägkonstruktionen.

E18 kommer att tillfälligt bara ha ett körfält i vardera riktningen vid Arninge. Det kan orsaka köer när det är mycket trafik. Om du har möjlighet föreslår vi att du väljer andra resvägar, andra resesätt eller undviker rusningstid.

Vi väljer att göra arbetet under sommaren som är den tid på året då många har semester och det vanligtvis är minst pendlingstrafik.

Bakgrunden är att vi arbetar med att bygga en gångbro över E18 som ska bli en del av nya Arninge station. Vi måste samtidigt byta ut vägkonstruktionen på E18, som byggdes på 1960-talet.

För att kunna göra det ledde vi in trafiken på en tillfällig väg. Nu är trafiken tillbaka på E18, men det kvarstår delar av vägen som vi inte kommit åt ännu. För att göra det måste vi tillfälligt stänga ett av två körfält.

I slutet av 2021 blir vi klara med Arninge station.

Läs mer om projektet här.

I en region som växer kraftigt är det viktigt att fler kan välja att resa hållbart. Just nu satsar SL, Trafikverket och Täby kommun stort på framtidens trafiklösningar. Läs mer här.