Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Trafikstörningar i Arninge - du som kan välj trafikplats Ullna

Under vecka 28 börjar vi bygga om den östra korsningen i trafikplats Arninge till en korsning med trafikljus. Arbetena kommer innebära begränsad framkomlighet för dig som ska svänga norrut på E18 från Arninge samt för dig som ska till och från Vaxholm.

Med start från vecka 28 kommer vi att börja bygga om den nuvarande så kallade "droppen" vid östra delen av Trafikplats Arninge (Vaxholmsavfarten) till en korsning med trafikljus.

Det medför att det kommer ta längre tid för dig som ska åka till och från Vaxholm, därför är det viktigt att du planerar din resa i god tid. För dig som kommer från Arninge och ska norrut mot Norrtälje föreslår vi istället att du använder trafikplats 186/Ullna strax norrut som fungerar som vanligt. Detta med tanke på att ingen trafik som kommer från Arninge får svänga vänster norrut på E18, se illustration nedan. Den 7 augusti kan du åter köra norrut på E18 från Arninge.

Skärmklipp_droppen till hemsidan.JPG

Klicka här för att se en förstorad bild av illustrationen.

Anledningen till varför vi bygger trafikljus är för att skapa ett bättre trafikflöde till och från Arninge och Vaxholm. Ombyggnaden behöver också göras för att se till att bussarna från Vaxholm kan ta sig smidigt och säkert till Arninge station öster om E18.

Trafikströmmarna vid trafikplats Arninge ser olika ut på morgonen respektive eftermiddag.
Med trafikljus i korsningen kan vi anpassa trafiken efter vilken trafikström som är störst under olika tider på dygnet.

Arbetena med de nya trafikljusen kommer att vara klara i oktober 2021. Vi gör allt för att påverka trafiken så lite som möjligt under så kort tid som möjligt. 

Illustration över östra korsningen droppen_1.jpg

Bildtext: Illustration över den nya signalkorsningen, (kllicka på bilden för att förstora den).