Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt

Bara ett körfält på E18 vid Arninge

Från 27 juni till 7 augusti 2020 stänger vi av ett av två körfält på E18 vid Arninge för att kunna byta ut vägkonstruktionen.

E18 kommer alltså att tillfälligt bara ha ett körfält i vardera riktningen vid Arninge. Det kan orsaka köer när det är mycket trafik. Om du har möjlighet föreslår vi att du väljer andra resvägar, andra resesätt eller undviker rusningstid.

Över E18 sitter digitala trafikinformationsskyltar som kan visa aktuella restider förbi Arninge. Du kan se läget i trafiken just nu på hemsidan trafiken.nu eller i appen med samma namn.

Vi väljer att göra arbetet under sommaren som är den tid på året då många har semester och det vanligtvis är minst pendlingstrafik. Vi stänger av körfält under sex veckor somrarna 2020 och 2021.

Bakgrunden är att vi just nu arbetar med att bygga en gångbro över E18 som ska bli en del av nya Arninge station. För att kunna göra det har vi lett in trafiken på en tillfällig väg.

E18 vid Arninge är byggd på 1960-talet, och sträckan är i dåligt skick. Därför passar vi på att byta ut vägkonstruktionen på den redan avstängda delen av E18. Men vi måste också byta ut vägkonstruktionen just norr och söder om Arninge. För att kunna göra det på ett säkert sätt måste vi stänga av ett körfält.

Läs mer om projektet här.


I en region som växer kraftigt är det viktigt att fler kan välja att resa hållbart. Just nu satsar SL, Trafikverket och Täby kommun stort på framtidens trafiklösningar. Läs mer här.