Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Kartan visar hur trafiken kommer att gå under tiden vi bygger ny cirkulationsplats. (Illustration: NCC)

Trafikstörningar i Arninge - välj trafikplats Ullna

I mars 2021 blir det svårare att köra till och från E18 södergående i trafikplats Arninge. Vi föreslår att du som har möjlighet istället använder trafikplats 186/Ullna strax norrut, som fungerar som vanligt.

Vi bygger E18 Arninge station där du får närmare till snabba, säkra och enkla byten mellan buss, tåg, cykel och bil. Våren och sommaren 2021 bygger vi en ny cirkulationsplats på Arningevägen just väster om E18 (trafikplats 185/Arninge).

Under arbetet kommer viss trafik att få köra omvägar och det kan orsaka köer.

Trafik från Vaxholmshållet får inte svänga vänster mot E18 södergående utan måste köra till rondellen närmare handelsområdet, vända där och köra tillbaka för att svänga höger mot E18 södergående.

Trafik på avfarten från E18 södergående får inte svänga vänster mot Arninge och Vallentuna utan måste svänga höger, vända i rondellen på andra sidan bron över E18 och köra tillbaka mot Arninge och Vallentuna.

Anledningen till de förbjudna vänstersvängarna är säkerhet både för trafikanter och för de som arbetar nära trafiken.

Hösten 2021 planerar vi att vara klara med cirkulationsplatsen. Då planerar vi också att vara klara med andra arbeten kring trafikplats Arninge, som till exempel att ansluta vägen från de nya busshållplatserna till Arningevägen.