Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt

Vi stänger bussfiler på E18 genom Danderyd och Täby

1 april börjar vi bygga nya bussfiler och digital trafikstyrning på E18 mellan Stocksund och Lahäll, i båda riktningarna.

Det betyder att bussarna tillfälligt kommer att köra i de vanliga körfälten och hastigheten sänks till 70 km/h.

Vi kommer att flytta de vanliga körfälten ut mot ytterkanten av vägen. Det gör vi för att komma åt att bygga om vägens mittremsa och på det sättet bredda vägen. Nya bussfiler kommer sedan att få plats i ytterkanten av vägen mellan Danderyds sjukhus och Lahäll.

De nya bussfilerna planeras vara klara under hösten 2020. Under 2021 kommer vi att bygga om sträckan Lahäll - Arninge på samma sätt. Vi planerar att vara helt klara med trafikpåverkande arbeten hösten 2021.

Det finns redan bussfiler på den här delen av E18, men de är smala och bussarna får köra i högst 50 kilometer i timmen. Vissa sträckor saknar bussfil.

När vi är klara slipper bussarna köra in i de vanliga körfälten där det ibland är kö.

Våra arbeten kan påverka restiderna för vissa bussavgångar. SLs tidtabeller har justerats med hänsyn till detta. Klicka här för information om SLs busstider.


I en region som växer kraftigt är det viktigt att fler kan välja att resa hållbart. Just nu satsar SL, Trafikverket och Täby kommun stort på framtidens trafiklösningar i norrort - Täby, Danderyd. Läs mer här.