Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Markundersökningar pågår längs E18 mellan Jakobsberg och Hjulsta

Vi behöver veta mer om markförhållandena där vi ska bredda E18 och bygga om trafikplatserna Barkarby och Hjulsta. Det innebär bland annat att vi kommer att borra i marken på ett antal platser mellan trafikplats Jakobsberg och trafikplats Hjulsta.

Med hjälp av bland annat borrbandvagnar borrar vi en bit ned i marken. Vi ska bland annat ta reda på mer om hur berget och marken är och om det finns ämnen i marken som innebär miljörisker. Med hjälp av det vi får reda på kan vi sedan planera för hur vi ska bygga på ett bra och säkert sätt.

Använder georadar

På vissa platser, till exempel vid Hjulsta trafikplats där vi vet att det finns kulturhistoriska värden i marken, kommer vi att använda en så kallad georadar. Den metoden gör det möjligt att studera vad som finns i marken utan att borra.

När vi är inom vägområdet och gör undersökningar kommer vi ibland att behöva stänga av körfält för att arbetet ska kunna utföras på ett säkert sätt. Det kommer dock att ske nattetid och kommer inte att störa trafiken.

Markarbetena beräknas pågå till september.