Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

E4, ny passage för Tvärbanan till Helenelund

Trafikverket bygger en ny passage under E4 i Sollentuna kommun. Vi gör det för att Tvärbanans nya Kistagren ska kunna nå sin slutstation i Helenelund.

SL bygger Tvärbanans Kistagren från Norra Ulvsunda till Bromma flygplats, Kista och vidare till Helenelund.

Mellan Kista och Helenelund finns idag en passage under E4 för bussar, gående och cyklister. Men den är för smal och för låg för Tvärbanan. Trafikverket bygger därför en ny passage som är tillräckligt bred och hög. Passagen kommer också att ha plats för bussar, gående och cyklister.

Trafiken på E4 ska flyta på under byggtiden, därför bygger vi en tillfällig väg vid sidan av E4. Den tillfälliga vägen får samma antal körfält som E4 har idag. När den nya passagen för Tvärbanan är klar kommer trafiken att flyttas tillbaka till vanliga E4.

Gång- och cykeltrafik och bussar kommer att kunna passera under byggtiden.

Trafikverket, SL och Sollentuna kommun samarbetar

Trafikverket bygger den nya passagen under E4 för Tvärbanan och den tillfälliga vägen för trafiken på E4, på uppdrag av SL som finansierar projektet.

SL bygger Tvärbanan och ansvarar för busstrafiken. Läs mer här: www.sll.se/tvarbanan-kista-helenelund/

Sollentuna kommun bygger ett nytt centralt torg vid Tvärbanans slutstation i Helenelund. Läs mer här: www.sollentuna.se/centralahelenelund

När vi är klara kommer Helenelund att ha ett nytt centralt torg där det är enkelt att byta mellan Tvärbanan, pendeltåg och bussar. Samtidigt blir det smidigare för dig att gå och cykla mellan Helenelund och Kista.