Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Foto på E4 i höjd med Saltå, söder om Järna. Rörbron ligger under E4.

E4, Saltå söder om Järna, byte av bro

Vi ska att byta ut den rörbro som ligger under E4 i höjd med Saltå, strax söder om trafikplats Järna. Arbetet startade i mitten av februari och vi räknar med att vara klara i sommar.

Rörbron under europavägen är i dåligt skick och behöver bytas ut. Arbetet kommer ske successivt fram till mitten av sommaren. Under det här arbetet kommer det vara två körfält öppna precis som vanligt, men körfälten kommer att vara smalare.

Vi har även bytt ut en rörbro strax norr om trafikplats Hölö, där pågår just nu efterarbeten som beräknas bli klara i maj. Länk för att läsa mer om det arbetet finns längre ner på den här webbsidan i rutan om näraliggande projekt.

Vårt arbete påverkar din vardag. Vi hoppas på överseende med den något förlängda restiden, det är vår ambition att störa så lite och så kort tid som möjligt.

Vi vill skapa en säker vägarbetsplats

För att skapa en säker vägarbetsplats sänker vi hastigheten till 70 km/timmen. Tänk på att sänka hastigheten och ta hänsyn till dem som arbetar på vägen, din fart förbi är deras arbetsmiljö.

Vad ska vi göra?

Vi kommer först att schakta bort stora mängder jord och sten för att komma ner till den gamla rörbron, sedan lyfter vi bort den.

Därefter lägger vi dit den nya rörbron och fyller igen det stora hål som skapats i vägen. I samband med att vi leder tillbaka vattnet till den nya rörbron passar vi på att göra en mindre åtgärd som förbättrar Moraåns ekologiska och biotopiska värden. Det är ett arbete som vi gör i samarbete med Södertälje kommun.

Till sist lägger vi ny asfalt och sätter upp nya räcken.

karta_salta_750x450px_med.plupp.jpg

Den röda pluppen visar var rörbron ligger.