Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Ändrad serviceväg för dagvattenprojektet

Vi har tillsammans med Stockholm stad sett över den serviceväg vi planerat att använda när vi arbetar med dagvattenmagasinet under Gröndalsbron.

Servicevägen är den väg vi behöver använda för att ta oss till och från området med maskiner och vid transport av massor. På kartan nedan ser du att vi kommer att ansluta servicevägen vid Klyvarvägen istället för Bryggvägen.

Våra ändrade planer innebär att:

  • vi permanent tar bort ett par parkeringsplatser vid Klyvarvägen för att hålla anslutningen fri. Parkera om möjligt på annan plats till våren 2016. Skyltar kommer att sättas upp,

  • vi troligtvis behöver förbjuda parkering längs Klyvarvägen under del av byggtiden för att våra transporter ska komma fram,

  • sopstationen som ligger i närheten flyttas till vändplanen på Klyvarvägen,

  • när vi ska titta till och utföra underhåll av magasinet använder vi servicevägen.

Det tar cirka sex veckor att bygga servicevägen och arbeten sker mellan 7.00-19.00 på vardagar.

 

Säkerhet

Det är mycket viktigt för oss att säkerheten är god för närboende, trafikanter och entreprenörer. Det är ett byggområde och det kommer att transporteras bergmassor, och stora maskiner kommer att röra sig i området. Tänk på att vara observant när du rör dig i området. Meddela oss gärna om du märker att obehöriga är innanför arbetsområdet eller om du har tips på hur vi kan förbättra säkerheten.