Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Nu börjar vi snart bygga ett till projekt vid Gröndalsbron

Om du bor eller passerar Gröndal vid dina resor kommer du snart märka att vi börjar bygga ytterligare ett projekt vid Gröndalsbron.

Under ett drygt år ska vi bygga en anläggning som ska hantera dagvattnet från trafiken på E4/E20 Essingeleden. Det är den tionde och sista bron vi åtgärdar för att minska utsläppen i Mälaren.

Under april har vi börjat förbereda för att bygga en anläggning som ska hantera dagvattnet från Essingeleden mellan Gröndalsbron och Gröndalsviadukten. Vi börjar med att rusta upp gångvägen under Gröndalsbron och ta bort berg under bron där magasinet ska ligga. När berget har tagits bort ska vi gjuta för magasinet. På undersidan av bron och längs Gröndalsviadukten kommer vi att montera rännor som ska fånga upp vattnet från trafiken på Essingeleden. Vattnet från vägen rinner ner i rännorna och tas omhand i magasinet innan det rinner ut i Mälaren.