Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Montering av hängränna
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Kommande arbete med hängrännor på Gröndalsbron

Med start på måndag i nästa vecka kommer vi att montera en hängställning på Gröndalsbron för att därefter kunna montera hängrännor. Rännorna fångar upp dagvattnet som samlas på bron.

Med start måndag 9 maj, natt mot tisdag 10 maj, kommer vi under totalt tre nätter att montera en hängställning på västra sidan av Gröndalsbron i södergående riktning. Det  här gör vi för att därefter kunna montera hängrännor som ska fånga upp dagvatten från bron. Rännorna leder vattnet till ett magasin under bron där det ska renas och sedan släppas ut i Mälaren.

För att montera rännorna behöver vi först fästa en hängställning på utsidan av broräcket. Det krävs utrymme på vägbanan för att montera, och senare ta ned, ställningen. Vi passar på att utföra monteringen mellan kl 22-05. För att skydda hängställningens infästning kommer ett tungt skydd att ställas mot broräcket.

Under tiden ställningen hänger uppe kommer det därför att bli trängre i körfältet längst till höger, var uppmärksam på informations- och varningsskyltar och kör försiktigt förbi arbetsområdet.