Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt

Foto: Mikael Ullén

Planerade omledningar somrarna 2025 och 2026

Trafikverket planerar att bygga om motorvägsbroarna i Södertälje och E4/E20 mellan trafikplatserna Saltskog och Moraberg. Hela sträckan ska få tre körfält i vardera riktning. Här kan du läsa om hur vi planerar att leda om trafiken.

Projektet är i planeringsskedet och vi håller på att ta fram en vägplan men vi vill redan nu visa hur vi planerar att leda om trafiken när broarna ska byggas om.

Omledning sommaren 2025

Vi planerar att bygga om den östra motorvägsbron (för norrgående trafik) sommaren 2025. Då leder vi över den norrgående trafiken på den västra motorvägsbron. Södergående trafik leds om via Saltsjöbron och sedan tillbaka till E4 och E20. Se illustrationen nedan.

forsta_aret_utzoomat_750.jpg

Inzoomad karta sommaren 2025

Här kan du se på en inzoomad karta hur vi leder om den första sommaren. På kartan visas även lokaltrafiken över Saltsjöbron och antalet körfält över motorvägsbroarna.

forsta_aret_inzoomat_750.jpg

Omledning sommaren 2026

Sommaren 2026 är det dags att bygga om den västra motorvägsbron (för södergående trafik). Då påverkas inte den norrgående trafiken som kör som vanligt med tre körfält öppna. Södergående trafik leds om (på samma sätt som sommaren 2025) via Saltsjöbron och sedan tillbaka till E4 och E20. Se illustrationen nedan.

andra_aret_utzoomat_750.jpg