Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Flygbild båtbryggan, med hus bredvid

Ombyggnad av båtbrygga vid Furusund

Vi planerar att bygga om båtbryggan vid Furusund för att säkerställa bärighet och funktion. Den 1 oktober 2019 börjar vi bygga.

Båtbryggan vid Furusund ligger i anslutning till väg 1050 i Norrtälje kommun. Den består av en stenkista med en överbyggnad av betong. I dag saknar bryggan stockar på många ställen, eftersom fyllning har spolats ut ur stenkistan. Nu planerar vi därför att bygga om den.

Furusunds brygga kommer att vara avstängd för sjötrafik från 1 oktober 2019 till juni 2020. Under den perioden kommer inte Waxholmsbolagets sjötrafik att lägga till vid bryggan i Furusund, utan all sjötrafik kommer i stället att gå till bryggan vid Köpmanholm på ön Yxlan. Från Köpmanholm är finns det möjlighet till både vägfärja till Furusund eller anslutningar med SL buss nummer 632 eller 634 till Norrtälje.

För frågor om trafiken med båt och buss, vänd dig till Waxholmsbolagets kundtjänst: www.waxholmsbolaget.se eller 08–600 10 00