Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Bild på blå buss

Pågående arbeten Norrort - Täby, Danderyd

Just nu satsar SL, Trafikverket och Täby kommun stort på framtidens trafiklösningar i norrort. Vi bygger för hållbart resande med smidiga byten i kollektivtrafiken.

Under våra arbeten kan det tillfälligt bli trångt på E18. Vi samarbetar och gör vad vi kan för att inte påverka din resa i onödan. Klicka på projekten för mer information om vad vi gör och om trafikpåverkan.

E18 Arninge station

Trafikverket bygger en ny bytespunkt i Arninge i samarbete med SL och Täby kommun. Här ska du kunna göra snabba, säkra och enkla byten mellan buss, tåg, cykel och bil.
Läs mer om E18 Arninge station.

Roslagsbanan Kårstalinjen

SL färdigställer dubbelspår på Roslagsbanan mellan Täby kyrkby och Kragstalund. Mellan Vallentuna och Kårsta förstärks banan, säkerhetshöjande åtgärder utförs och ett helt nytt signalsäkerhetssystem installeras.
Under arbetet kommer Kårstalinjen från Täby kyrkby och norrut att stängas tillfälligt. Bussar kommer att ersätta. När det är klart finns förutsättningar för tätare trafik utan störningar.
Läs mer om Roslagsbanan Kårstalinjen.

Bullerskydd längs E18 Viggbyholm

Täby kommun bygger bullerskydd längs E18 från Viggbyholms trafikplats och 700 meter söderut.
Läs mer om bullerskydd längs E18 Viggbyholm.

E18 Stocksund till Arninge, bussfiler och digital trafikstyrning

Trafikverket bygger bussfiler mellan Stocksund och Arninge. När det är klart slipper bussarna köra in i de vanliga körfälten där det ibland är kö. Nya bussfiler är klara Stocksund - Lahäll. Under 2021 bygger Trafikverket om sträckan Lahäll - Arninge på samma sätt.
Läs mer om E18 Stocksund till Arninge, bussfiler och digital trafikstyrning.

E18 Danderyd, busshållplatser på motorväg

Trafikverket går vidare med arbetsplan för nya busshållplatser längs E18 vid Danderyds gymnasium. Planerad byggstart 2022.
Läs mer om E18 Danderyd, busshållplatser på motorväg.