Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Bild visar nya bron i Hjulsta med namn Vålbergabron.

Pågående arbeten Västerort - Akalla, Barkarby, Hjulsta

Nya trafiklösningar ska göra det smidigare att ta sig fram - oavsett om du tar buss, tunnelbana, cykel, tåg eller bil. Nu bygger och planerar vi för morgondagens lösningar i Akalla, Barkarby och Hjulsta. Det ska helt enkelt bli enklare att resa.

interaktiv-karta-vasterort-webb-750.jpg

Länk till interaktiv karta

De här projekten pågår i Västerort - Akalla, Barkarby, Hjulsta

Trafikverket breddar E18 mellan trafikplatserna Hjulsta och Barkaby, planerad byggtid 2026-2030

Området kring stadsdelarna Barkarby och Hjulsta i nordvästra Stockholm kommer de närmaste 15 åren att genomgå en kraftig förändring. Det ställer krav på såväl det lokala som det regionala vägnätet. 

Läs mer om breddningen av E18

Trafikverket bygger Mälarbanan, från två till fyra spår mellan Tomteboda och Kallhäll


Ny stationsentré och Veddestabron i Barkarby

Veddestabron ska bli en led för den biltrafik som i dag går över Barkarbybron. Den kommer att sträcka sig från Barkarbyfältet, över E18 och järnvägen. Trafikverket planerar också att bygga en ny entré på norra änden av Barkarby station som ansluter till Veddestabron.

Läs mer om bygget av Veddestabron och norra entrén till Barkarby station

Trafikverket bygger E4 Förbifart Stockholm

Akalla

Trafikverket bygger tunnlar mellan Akalla och Vinsta med på- och avfarter till tunnlarna samt nya trafikplatser i Häggvik, Akalla och Vinsta. 

Läs mer om tunnelbygget i Akalla

Vinsta

Under Vinsta bygger vi den del av E4 Förbifart Stockholms tunnlar som går från Mälaren under Grimsta, Hässelby, Vinsta och Kälvesta och fram till Hjulsta. Ovan jord bygger vi om Bergslagsvägen med två nya cirkulationsplatser och nya gång- och cykelvägar.

Läs mer om det som byggs i Vinsta

Hjulsta

Trafikverket bygger en 630 meter lång vägbro över järnvägen, Bällstaån och E18 med ramper ner till dagens trafikplats Hjulsta. Trafikplatsen kommer att bli en av Sveriges viktigaste knutpunkter där E4 och E18 möts.

Läs er om brobygget i Hjulsta

Region Stockholm bygger ut tunnelbanans Blå linje till Barkarby

Tunnelbanans Blå linje ska förlängas från Akalla till Barkarby, en sträcka på 4 kilometer och två nya stationer. Barkarby blir en viktig knutpunkt för kollektivtrafikresenärer.

Läs mer om bygget av tunnelbanan i Barkarby