Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt

Pågående arbeten Västerort - Akalla, Barkarby, Hjulsta

Nya trafiklösningar ska göra det smidigare att ta sig fram - oavsett om du tar buss, tunnelbana, cykel, tåg eller bil. Nu bygger och planerar vi för morgondagens lösningar i Akalla, Barkarby och Hjulsta. Det ska helt enkelt bli enklare att resa.

Karta som sammanfattar byggarbeten i västerort.
Klicka på bilden för en större karta!

Region Stockholm bygger ut tunnelbanans Blå linje till Barkarby

Tunnelbanans Blå linje ska förlängas från Akalla till Barkarby, en sträcka på 4 kilometer och två nya stationer. Barkarby blir en viktig knutpunkt för kollektivtrafikresenärer.

Läs mer om bygget av tunnelbanan i Barkarby

Trafikverket breddar E18 mellan trafikplatserna Hjulsta och Barkaby med ytterligare körfält, planerad byggtid 2025-2027.

Området kring stadsdelarna Barkarby och Hjulsta i nordvästra Stockholm kommer de närmaste 15 åren att genomgå en kraftig förändring. Det ställer krav på såväl det lokala som det regionala vägnätet. 

Läs mer om breddningen av E18

Trafikverket bygger en ny stationsentré och del av Veddestabron i Barkarby

Bron ska bli en led för den biltrafik som i dag går över Barkarbybron. Den kommer att sträcka sig från Barkarbyfältet, över E18 och järnvägen. Trafikverket planerar också att bygga en ny entré på norra änden av Barkarby station som ansluter till Veddestabron.

Läs mer om bygget av Veddestabron

Trafikverket bygger E4 Förbifart Stockholm

Akalla

Trafikverket bygger tunnlar mellan Akalla och Vinsta med på- och avfarter till tunnlarna samt nya trafikplatser i Häggvik, Akalla och Vinsta. 

Läs mer om tunnelbygget i Akalla

Vinsta

Under Vinsta bygger vi den del av E4 Förbifart Stockholms tunnlar som går från Mälaren under Grimsta, Hässelby, Vinsta och Kälvesta och fram till Hjulsta. Ovan jord bygger vi om Bergslagsvägen med två nya cirkulationsplatser och nya gång- och cykelvägar.

Läs mer om det som byggs i Vinsta

Hjulsta

Trafikverket bygger en 630 meter lång vägbro över järnvägen, Bällstaån och E18 med ramper ner till dagens trafikplats Hjulsta. Trafikplatsen kommer att bli en av Sveriges viktigaste knutpunkter där E4 och E18 möts.

Läs er om brobygget i Hjulsta