Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Södertälje sluss och kanal, ombyggnad

Trafikverket bygger klart Södertälje sluss och kanal, i samarbete med Sjöfartsverket. Slussen, kanalen och arbetena i Mälarfarleden bidrar till mer hållbara och effektiva godstransporter till sjöss.

Därför bygger vi om slussen och kanalen

Ombyggnationen av slussen, kanalen och åtgärderna i Mälarens farled behövs för att skapa mer hållbara och effektiva godstransporter. Det är ett stort och komplext projekt. Vi vill förbättra framkomligheten för större, såväl längre som bredare, fartyg genom Södertälje sluss och kanal samt vidare genom Mälaren till hamnarna i Västerås och Köping.

När större fartyg kan gå på farleden är det möjligt att avlasta vägnätet, vilket är ett led i målet att mer gods ska kunna gå på järnväg och till sjöss.

Det är också ett stort projekt i Södertälje som påverkar stadsutvecklingen. När ombyggnationen är klar kommer vi även att ha byggt nya promenadstråk utmed kanalen.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vill du veta senaste nytt om Södertälje sluss och kanal? Då ska du prenumerera på vårt nyhetsbrev. Vi kommer att skicka ut digitala nyhetsbrev några gånger per år för att berätta vad som är på gång i projektet.

Klicka här för att komma till prenumerationsformuläret.

Har du frågor om sjöfart eller om öppettider och avstängningar för Södertälje sluss och kanal? Vänd dig till Sjöfartsverket med din fråga. Här hittar du Sjöfartsverkets webbsida.