Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Trädäcket sett från andra sidan kanalen i Södertälje.

Gång- och cykelvägen intill sjukhuset och Mälarbron stängs av på grund av ledningsflytt

Den 19 oktober påbörjas arbetet med en ledning i kanalen intill sjukhuset och Mälarbron. Det är en del av de förberedande arbetena inför den stora spontentreprenaden. Gång- och cykelvägen kommer därför att stängas av tills vidare.

Trafikverket tillsammans med ledningsägaren Skanova ska flytta ledningen som ligger i Södertälje kanal. Arbetet innebär att gång- och cykelvägen intill sjukhuset och Mälarbron, samt det trädäck som Sjöfartsverket gjorde klart i våras, stängs av tills vidare.  Arbetet sker från en ponton i kanalen.

– Att flytta ledningen uppströms och gräva ner den djupare är ett förberedande arbete innan vår stora spontentreprenad i slussen och kanalen i Södertälje startar, säger projektledare Tobias Kednert.

Arbetet med ledningen påverkar även biltrafiken på vardera sidan av kanalen, det är ett arbete som preliminärt kommer att ske i november.