Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Fem yngre personer i kontorsmiljö som tittar rakt emot fotografen som tar bilden.
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Vi har pratat med branschen om kommande entreprenader

I slutet av mars har vi haft dialog med intresserade entreprenörer om våra kommande entreprenader i kanalen, slussen och farleden.

Leverantörerna fick en möjlighet att se och ge inspel på vår plan att dela upp projektet med Södertälje sluss och kanal i fem delar. En del av diskussionerna kretsade kring utmaningarna att ha pågående fartygs- och vägtrafik under byggtiden, utifrån såväl ett arbetsmiljö- och kostnadsperspektiv. Branta slänter vid kanalen gör att flera arbeten måste göras från vattnet, vilket påverkas av passerande fartyg.

– Det har varit bra dialogmöten, där vi presenterade vårt projekt och de entreprenader som vi planerar att handla upp. Entreprenörerna har fått bättre koll på vad vi har på gång, och vi har fått värdefull feedback i vårt fortsatta arbete, konstaterar projektledare Tobias Kednert som räknar med byggstart under 2022.