Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Spår vid Centralstationen, Stockholm

Stationsåtgärder Stockholm Centralstation

Trafikverket förnyar och underhåller järnvägssträckan mellan Tegelbacken och Ulriksdal för en bättre plattformsmiljö, resenärsupplevelse och ökad punktlighet för järnvägstrafiken.

Projektets omfattning

  • Renovering av plattformar vid spår 3-8 på Stockholm Central. Plattformarna kommer byggas om i sin helhet för en tryggare miljö med nya ytskikt, resenärsinformation och förbättrad tillgänglighet. Arbetena är planerade att genomföras under åren 2021-2023.
  • Spår- och växelbyten på sträckan mellan Tegelbacken och Ulriksdal. Arbetena är planerade över åren 2020-2025.
  • Mindre upprustning av gångtunneln vid uppgångarna för spår 11-19. Tunneln kommer få ny trafikinformation, tillgänglighetsanpassning och belysning. Arbetena utförs under 2021.

Hur påverkas du som resenär?

Under arbetets gång behöver vi både byta plattformar och stänga vissa entréer. När det är dags kommer vi att både skylta och lägga ut information på webben, i samarbete med operatörerna som trafikerar Centralstationen.

Planerade arbeten

Karta sträckan Stockholm Centralstation - Karlberg
Klicka för att förstora kartan 

Våren 2021

Produktionsstart av plattformsarbeten spår 3-4. Tidpunkt för start inte fastställt.