Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Spår vid Centralstationen, Stockholm

Stationsåtgärder Stockholm Central

Trafikverket förnyar och underhåller järnvägssträckan mellan Tegelbacken och Ulriksdal för en bättre plattformsmiljö, resenärsupplevelse och ökad punktlighet för järnvägstrafiken.

Projektets omfattning

  • Renovering av plattformar vid spår 3–8 på Stockholm Central. Plattformarna kommer byggas om i sin helhet för en tryggare miljö med nya ytskikt, resenärsinformation och förbättrad tillgänglighet. Vi genomför arbetena under åren 2021–2023.
  • Mindre upprustning av gångtunneln vid uppgångarna för spår 11–19 på Stockholm Central. Tunneln kommer få ny trafikinformation, tillgänglighetsanpassning och belysning. Arbetena utförs under 2021.
  • Spår- och växelbyten på sträckan mellan Tegelbacken och Ulriksdal. Vi genomför arbetena under åren 2020–2025.

Hur påverkas du som resenär?

Under arbetets gång behöver vi stänga plattformar och vissa entréer. När det är dags kommer vi att skylta och lägga ut information här på webben, i samarbete med tågföretagen som trafikerar Stockholm Central.

Planerade arbeten

Våren 2021

Den 3 maj planerar vi att påbörja renoveringen av plattformen vid spår 5–6 på Stockholm Central. Vi bygger om plattformen i sin helhet för en tryggare miljö med nya ytskikt, resenärsinformation och förbättrad tillgänglighet.