Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Översiktsbild på bangård.
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Snart kan upprustningen av Getingmidjan starta

I januari 2016 startar vi de förberedande arbetena inför den kommande upprustningen av Getingmidjan. De kommer att pågå ända till april 2018 innan byggnation och avstängningar sätter igång.

Flytt av kablar

Till att börja med flyttar vi elkablarna som går längs järnvägsbroarna över Norrström och Söderström, ner i Citybanans tunnlar. För att kapa högspänningskablar spränger man av dem. Att kapa och flytta kablarna är nödvändigt för att vi så småningom ska kunna riva de gamla broarna och ersätta dem med nya. Under tiden arbetet pågår kommer en del arbetsflottar att synas på vattnet bredvid och under broarna.

Ombyggnation av Älvsjö godsbangård

På hösten 2016 kommer vi att börja bygga om Älvsjö godsbangård så att den går att användas av den godstrafik som normalt brukar åka till godsbangården i Solna. Periodvis under renoveringen av Getingmidjan kommer godstrafik inte att kunna passera Stockholm och hänvisas i stället till Älvsjö. Därför måste Älvsjö godsbangård anpassas så att den kan ta emot en större mängd godstrafik och så att den uppfyller de krav som godstrafik har.

Anpassning av Stockholm Södra station

Under tiden Getingmidjan är avstängd kommer Stockholm Södra station att användas som start eller slutstation för passagerartåg som kommer från, eller ska till södra Sverige. Därför måste stationen anpassas för detta. Arbetet med anpassningen startar i slutet av 2016.