Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Fatbursparken
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Våra arbeten under påsken 2017

I Fatbursparken fortsätter arbetet med att bygga arbetstunneln som ska gå från ravinen in till stambanan.

Arbetstunneln gör vi för att minska byggtrafiken på gatorna på Södermalm och genom Fatbursparken när arbetet med renoveringen av Södertunneln börjar sommaren 2018.

Under påsken påbörjar vi arbetet med att förstärka befintlig spårtunnel för att det ska vara möjligt att ansluta arbetstunneln till den. Det innebär att vi bygger form, monterar armering och gjuter.

Vi kommer att arbeta dygnet runt från klockan 02.00 på långfredagen till 05.00 morgonen efter annandag påsk (det vill säga tisdagen den 18 april).

Andra arbeten under påsken

Citybanan föbereder inför öppnandet i juli

Under påsken genomförs omfattande arbeten på järnvägen i Stockholm. Mellan Stockholm Central och Älvsjö är all tågtrafik avstängd när projket Citybanan förbereder inför Citybanans öppnande i juli.

Artbetet pågår dygnet runt från 22.00 på skärtorsdagen den 13 april till 05.00 morgonen efter annandag påsk (tisdagen den 18 april). Citybanan utför arbeten vid Stockholms Södra och vid Älvsjö/Årstaberg. All tågtrafik mellan Stockholm Central och Älvsjö stängs av för att garantera säkerheten för både yrkesarbetare, tågtrafik och resenärer.

Växelarbeten i Karlberg

I Karlberg kommer fyra nya växlar att läggas på plats under påsken.

Varför jobba på påsken?

Trafikverket arbetar varje natt runtom i landet med att göra olika åtgärder i järnvägsanläggningen. När vi behöver stoppa tågen på dagtid använder vi oss ibland av så kallade 55-timmarsavstängningar. Då stänger vi av tågtrafiken från 22.00 på fredagskvällen till 05.00 på måndag morgon – både för att få en säker arbetsmiljö och för att arbetet ska vara genomförbart rent praktiskt.

Då och då har vi behov av längre avstängningar för att göra mer omfattande arbeten. Påsken ger oss möjlighet att stänga av från torsdag kväll till tisdag morgon under en period då färre personer reser med tåg. Dessutom är en del företag stängda över påsken, vilket innebär minskat antal transporter med godståg.

Ska du resa med tåg i påsk?

Våra arbeten innebär förändringar i tågtrafiken. Såväl pendeltågen som fjärr- och regionaltåg påverkas. 

Läs mer om hur pendeltågen påverkas på www.sl.se.

Här kan du läsa vad som händer i SJ-trafiken.