Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Lätt att hitta på stationerna under avstängningen

Från och med måndag 25 juni och åtta veckor framåt stänger vi av regional- och fjärrtågsspåren mellan Stockholms Central och Stockholms södra för att kunna renovera en av landets mest trafikerade järnvägssträckor.

Måndagen den 25 juni stängde vi av regional- och fjärrtågsspåren mellan Stockholm Central och Stockholms södra. De är avstängda i åtta veckor framöver, för att vi ska kunna renovera en av landets mest trafikerade järnvägssträckor. Resenärerna får byta till pendeltåg vid Flemingsberg eller Stockholms södra.

– Vi kommer under denna tid göra flera arbeten bland annat i Södertunneln och Centralbron. Det stora arbetet innan avstängningen har varit att förbereda för att resenärer lätt ska kunna byta tåg i Flemingsberg, Stockholm södra och Stockholm City.Första veckan på avstängningen har fungerat bra på samtliga stationer. Resenärer hittar och får bra hjälp av våra värdar på de berörda stationerna. Det är inte bara Trafikverkets värdar utan även järnvägsföretagens värdar som hjälper resenärerna, säger Kent Sahlman, Getingmidjans projektchef.

Självklart kommer vi behöva anpassa oss när vi ser att något inte fungerarar. Därför har vi inspektioner under avstängningen och har redan justerat och satt upp fler skyltar där vi ser att det är otydligt för resenärerna.