Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Riddarholmens kyrka.
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Så skyddar vi Riddarholmens kulturmiljöer

Järnvägen passerar genom Riddarholmen med många kulturhistoriska byggnader som är både känsliga och värdefulla.

Vid Stockholms grundande på 1200-talet var Riddarholmen en central plats. Under 1600-talet byggde adelsmän sina palats här och de anrika byggnaderna används idag framför allt av domstolar.

Den känsliga kulturmiljön och de verksamheter som bedrivs i byggnaderna innebär speciella förutsättningar för genomförandet av våra arbeten på Riddarholmen.

Våra arbeten på Riddarholmen började i september 2017. Ett särskilt kontrollprogram finns framtaget, där vi beskriver hur arbetena ska utföras för att inte skada kulturmiljön. Vi gör dessutom regelbundna kontroller av byggnaderna och har ett tätt samarbete med Statens Fastighetsverk, som äger de flesta byggnaderna.  

Vi tar också särskild hänsyn till de verksamheter som bedrivs i byggnaderna vad gäller buller och andra störningar och är noga med att informera om kommande arbeten.

Sättningskontroll RiddarholmskyrkanRiddarholmskyrkan är den mest kända byggnaden på Riddarholmen, med anor från slutet av 1200-talet. På bilden genomför Mättekniker sättningskontroll av Riddarholmskyrka.

 

 

 

 

Foto: Mikael Ullén