Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Våra arbeten under påskhelgen och i april månad

Under påskhelgen kopplar vi in det nya ställverket vid Älvsjö godsbangård. Det nya ställverket kommer att styra signalsystemet på godsbangården. Det innebär bland annat fler signalreglerade spår och fler spår där genomfartstrafik är möjlig.

Under påsken och april ut kommer vi dessutom att ta prover från tunnelbotten i vattnet kring järnvägsbroarna, utföra betongreparationer på brostöden på Söderströmsbron och betongreparationer i Riddarholmstunneln och Södertunneln.Vi sätter även upp en ny pumpstation på Riddarholmen och vi byter elledningarna som en förberedelse inför bytet till elskenor nästa år.

Den 29/3 kl. 22:00 stängs järnvägsspåren av och den 3/4 kl.05:00 sätts spåren åter i drift. De arbeten som kräver total avstängning utförs under påsken, resten görs löpande och april ut. Arbeten utförs vid Arkivgatan på Riddarholmen, Riddarholmstunnel och Södertunneln, och de görs för att vi ska kunna förbättra och förstärka broarna, tunnlarna samt tågspåren.

Ska du resa med tåg i påsk?

Våra arbeten innebär förändringar i tågtrafiken. Färr- och regionaltåg påverkas. Påskhelgens banarbeten är inplanerade i tidtabellerna och du som har en bokad biljett har rätt avgångs- och ankomsttid på din biljett. Kontakta din tågoperatör för mer information.