Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Den 1 november öppnar gångbron över Söderström

Gångbron mellan Södermalm och Riddarholmen öppnar som planerat den 1 november klockan 07.00. Då har vi ersatt den med en helt ny bro.

Gångbron revs ett par veckor innan bytet av järnvägsbron över Söderström då vi behövde ta bort den för att förbereda arbetet med järnvägsbron som startade när järnvägen stängdes av för all tågtrafik den 24 juni .

Efter att avstängningen för tågtrafiken hävdes den 18 augusti har vi behövt göra en del efterarbete som påverkat färdigställandet av gångbron. Därför har den behövt vara fortsatt avstängd, men nu öppnar den som planerat den 1 november klockan 07.00.

Ny och trevligare gångväg

Gångbron är helt ny och trappan vid Munkbrohamnen har fått en bättre placering närmare vattnet. Allt arbete är dock inte helt klart. Till exempel är trappans räcke temporärt och det kommer att bytas i till ett permanent under hösten. Under nästa år kommer vi sätta upp ett genomskinligt bullerskyddmot järnvägen för att göra bron mer tillgänglig och mindre bullrig och vi kommer fortsätta arbetet med att se över området vid Munkbrohamnen.

Våren 2020 rivs gångbron över Norrström

I samband med upprustningen av järnvägsbron över Norrström sommaren 2020 kommer även gångbron mellan Riddarholmen och Tegelbacken att rivas på grund av förberedande arbeten. Från och med den förste mars 2020 kommer den därför vara avstängd. Alternativ gångväg är över Vasabron, men vi planerar också för pendelbåtstrafik mellan Tegelbacken och Riddarholmen.

Även den återställs med en rad förbättringar såsom en bredare anslutning till Riddarholmen och att räckena höjs till 1,40 meter, vilket ökar säkerheten för de som cyklar. Befintlig belysning ersätts av riktad belysning som ger en förbättrad och jämnare ljusbild på gångbron.