Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

En summering av sommarens arbete

Upprustningen av Getingmidjan var ett av våra mest tekniskt utmanande och tidskritiska arbete i sommar. I den här filmen summerar vi det arbete som utfördes.

På åtta veckor lyckades vi att kapa och lyfta bort järnvägsbron mellan Södermalm och Riddarholmen med hjälp av pråmar, båtar och avancerad lyftutrustning. Passa in den nya 200 meter långa och 1 400 ton tunga bron med millimeterprecision från vattnet. Vi bytte även brodelen över Söder Mälarstrand, även det ett mycket tekniskt svårt och utmanande arbete.

Längs med hela sträckan från Stockholm Central till Stockholms södra la och kopplade vi in flera mil el-, tele- och signalkablar. Vi monterade även räls, signaler och kontaktledningar.

Allt arbete genomfördes dessutom helt utan någon allvarlig arbetsplatsolycka.

Under den här tiden var Getingmidjan avstängd för all tågtrafik, vilket innebär att tågresenärerna inte kunde stiga av på Stockholm Central. Men tack vare 220 informationsvärdar lotsades 450 000 resenärer till andra stationer.