Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Getingmidjan stängs av i oktober

Getingmidjan stängs av för all tågtrafik fredagen den 18 oktober klockan 22.00 till och med måndagen den 21 oktober klockan 05.00.

Avstängningen är planerad och en del i arbetet med att rusta upp järnvägen mitt i centrala Stockholm. Vi behöver stänga av den för att garantera säkerheten hos både yrkesarbetare, tågtrafik och resenärer. När vi stänger av arbetar vi dygnet runt för att hinna med så mycket som möjligt.

Din tågresa påverkas

Avstängningen påverkar både fjärr- och regionaltågsresenärer då inga tåg går mellan Stockholm Central och Stockholms södra.

Det innebär att tågen söderifrån vänder på Stockholms södra eller Flemingsbergs station och resenärerna måste byta färdmedel och ta pendeltåg från Flemingsberg eller Stockholms södra till Stockholm City för att sedan eventuellt fortsätta norrut.

Tåg från norra Sverige kommer stanna på Stockholm Central som vanligt. Ska du åka vidare söderut med fjärr- eller regionaltåg behöver du åka pendeltåg mellan Stockholm City och Stockholms södra eller Flemingsberg station. Därifrån kan du sedan fortsätta söderut.

Observera att det finns undantag, så läs alltid på din biljett.

Mer praktisk information hur du som resenär påverkas de perioder som Getingmidjan är avstängd finns under Praktisk resenärsinformation