Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Nu är Getingmidjan avstängd

Mellan 24 juni klockan 00.00 till och med  19 augusti klockan 04.57 är järnvägen mellan Stockholm Central och Stockholms södra avstängd för all tågtrafik.

Brobyte över Söderström och Söder Mälarstrand
Vi ska byta broöverbyggnaden på broarna över Söderström och Södermälarstrand under sommaravstängningen - och vi gör det via pråmar från vattnet. När brosektionerna byts kommer vattenområdet runt Söderström att stängas för all sjötrafik. När vi sedan tar bort den gamla brosektionen över Söder Mälarstrand och den nya sätts på plats stängs biltrafiken av på Söder Mälarstrand mellan 6 – 9 juli. Det kommer att finnas hänvisningsskyltning uppsatt i området.

Övriga arbeten
I järnvägstunneln under Södermalm byter vi bland annat räls, slipers och makadam samt installerar ett nytt växelkryss med högre kapacitet.

Söder om tunneln på Riddarholmen utförs reparationsarbeten på den så kallade uppfartsrampen. Dessutom görs renoveringar och förstärkningsarbeten i tunneln och i områdena omkring.

På Tegelbacken byts sju växlar som läggs i sitt slutliga läge.

Informationsvärdar och skyltning på stationer
På våra bytesstationer, det vill säga Stockholm Central, Stockholm City, Stockholms södra och Flemingsberg kommer vi att, precis som avstängningen 2018 att både skylta och bemanna för resenärernas bästa. Vi anställer 220 informationsvärdar och extra förstärkning av väktare som finns på plats från första till sista tåget. För dig som bor i närheten kan du märka av ökad trafik genom att fler människor rör sig kring exempelvis Stockholms södra.