Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Nu stänger vi gångbron över Söderström

Från onsdagen den 15 maj till torsdagen den 31 oktober kommer gångbron mellan Södermalm och Munkbrohamnen att vara helt avstängd. Vi kommer att riva och rusta upp i samband med att vi byter broöverbyggnad på järnvägsbron.

Vi återställer inte bara gångbron, utan vi förbättrar den genom att göra bron mer tillgänglig och mindre bullrig. Till exempel sätter vi upp nya säkerhets- och bullerskydd, trappan vid Munkbrohamnen får en ny bättre placering och området där får en uppfräschning.

Lång avstängningstid av säkerhetsskäl
Sommaren 2019 byter vi överbyggnaderna på järnvägsbron över Söderström. Vi behöver första ta bort gångbron för att förbereda dessa arbeten som startar 24 juni när bron stängs för all tågtrafik.

Följ orange skyltning för alternativ färdväg
Informationsskyltar med kartor finns utplacerade i området som berörs och orange skyltning visar alternativ gångväg.

Gamla stans tunnelbanestation
Passagen från Gamla stans tunnelbanestation till Munkbrohamnen på Riddarholmen kommer att vara öppen under hela avstängningen.

Brev till boende
Våra grannar, det vill säga boende och näringsidkare har fått informationsbrev och vi har även tagit fram information på engelska, eftersom Riddarholmen och Gamla stan är stora turistmål.