Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Pågående arbeten längs med Getingmidjan

Förbipasserande har säkert lagt märke till att det pågår full aktivitet längs med sträckan mellan Stockholm Central och Stockholms södra. Vi förbättrar och förbereder inför sommaren 2020 då vi stänger av för sista sommaren mellan 22 juni och 17 augusti.

   
Söderströmsbron

Just nu genomför vi livstidförlängande åtgärder på befintliga brostöd. Ett arbete som i huvudsak görs inom en kassun. På gångbron kompletterar vi belysning och så småningom kommer även bullerskyddande glas upp.

Norrströmsbron
Vi monterar kassuner runt stöd 6 och 7 för Norrströmsbron. Samtidigt som tillverkningen av bron pågår för fullt i Tallinn håller Implenia på med att utvärdera anbud kring transport av bro från Tallinn till Stockholm samt rivnings- och brolansering av Norrströmsbroarna.

Riddarholmen
Arbeten pågår med att färdigställa säkerhetsskyddet mot järnvägen på norra Riddarholmen och södra Riddarholmen. Efter årsskiftet drar stenbeklädnad av mur igång.

Munkbrohamnen
Provpålning pågår på Munkbrohamnen. Syftet är att pröva olika tekniker för pålning och samtidigt mäta vilken påverkan det får på omgivningen.

Tegelbacken
Ställverksarbeten kring Tegelbacken och Riddarholmen pågår.