Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Brostöden vid järnvägsbron över Norrström rustas upp

Anläggningsdykare renoverar brostöden vid Norrström

Upprustningen av Getingmidjan pågår för fullt, även under ytan. Anläggningsdykarna som arbetar med att förstärka och renovera brostöden på järnvägsbron över Norrström har en viktig uppgift i det arbetet. Ett arbete som intresserat många förbipasserande.

Sista sommaravstängningen

För tredje och sista sommaren i rad kommer Getingmidjan att stängas av under åtta veckor, från den 22 juni till den 16 augusti. Då utförs bland annat bytet av järnvägsbron över Norrström – järnvägssträckans mest kritiska och komplicerade arbete.

Anläggningsdykarna bygger kassuner

Inför brobytet arbetar anläggningsdykare i fyra olika dykteam med att renovera och förstärka de tretton brostöden under Norrströmsbron. En stor del av det arbetet behöver utföras i torrhet så därför bygger dykarna träkassuner runt flera av stöden. På så sätt blir det möjligt att pumpa ut vattnet och torrlägga runt brostöden. För anläggningsdykarna är arbetet utmanande på många olika sätt, inte minst på grund av starka strömmar och begränsad sikt.