Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Foto: Mikael Ullén

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Brolyft 16 juli

Nu är det äntligen dags att lyfta på den norra brodelen. Imorgon bitti startar vi direkt på morgonen för att sedan arbeta med det precisionskrävande arbetet under dagen.

Det ser ut att bli en solig dag, så kom gärna och titta när vi lyfter den ena halvan av bron från vattnet. Bron är försedd med sex förmonterade växlar är 117 meter lång och väger 865 ton. Den södra delen av bron med växelkryss kommer vi att lyfta på fredag och lördag kommande vecka, det vill säga vecka 30. Den är 135 meter lång och väger 925 ton.

Webbkamera

Kan du inte ta dig till Klara Mälarstrand - ingen fara! Du kan följa arbetet från fåtöljen eller badlakanet. Här hittar du länk till Radisson Blu Waterfront Hotell webcam

Information till media

Vi kommer att ha fotograf och filmare på plats, så vi kan skicka bilder. Det finns även en kommunikatör på plats, Jennifer Loorents Sköld, tel 072-084 22 35.